Učitelji dopolnilnega pouka slovenščine v tujini


Avtor: adminkp Datum: 244 dni nazaj.


V prvi aprilski oddaji Slovencem po svetu so novinarji Radia Slovenija pozornost najprej namenili seminarju za učitelje dopolnilnega pouka slovenščine v tujini, ki je potekal v Ljubljani. Pogovarjali so se z dvema učiteljicama, ki poučujeta slovenski jezik in kulturo na Hrvaškem in v Makedoniji – Evo Ciglar in Sonjo Dovžan. Predstavili sta slovenski dopolnilni pouk in učence, ki ga obiskujejo v njunih okoljih v tujini, hkrati pa sta nekaj pozornosti usmerili tudi k pomenu strokovnega izpopolnjevanja na seminarjih v domovini, ki prinesejo različne vsebine, potrebne za kakovostno izvajanje pouka slovenskega jezika in kulture v tujini.

Foto: Abhi Sharma

Ozrli so se tudi že k nekaterim poletnim prireditvam, namenjenim Slovencem po svetu. Poslušalce seznanjajo s poletnim Taborom slovenskih otrok po svetu, ki ga organizira Svetovni slovenski kongres, posredujejo pa tudi več informacij o pogojih in rokih za pridobitev štipendije in sodelovanju na Poletni šoli slovenskega jezika v Ljubljani.

Gostja oddaje je bila tudi Metka Ruane, ki jo je ljubezen pred nekaj leti odpeljala v Avstralijo. Tam se je kar hitro po prihodu povezala tudi s slovensko skupnostjo v Melbournu, kjer sodeluje tudi na etničnem radiu 3ZZZ, na katerem enkrat tedensko potekajo oddaje tudi v slovenskem jeziku. Na življenje v Avstraliji se je sicer že kar dobro navadila, čeprav v deželi tam spodaj še vedno pogreša tudi veliko slovenskega.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 6. december 2018

/
V organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa je v Ljubljani…

Bodo opozorila obrodila sadove?

/
V oddaji Sotočja, 3. decembra 2018: od pozivov za zaščito…

Ko je vdihnila zrak svojih prednikov, je ostala v Sloveniji

/
Ustvarjalci oddaje Slovencem po svetu, objavljene 30. novembra…

Slovenija brez meja, 29. november 2018

/
18-letna Julija Cvetkovič iz mesta Brisbane je v okviru programa…