Tudi v Sarajevu so praznovali


Avtor: adminkp Datum: 6 dni nazaj.


V počastitev slovenske ustvarjalnosti in dediščine velikega pesnika in ponosa slovenskega naroda, Franceta Prešerna, je slovensko društvo "Cankar" iz Sarajeva 18. januarja 2019 priredilo velik kulturni dogodek v dvorani Frančiškanskega mednarodnega študentskega centra.

Na slovesnosti je nastopil zbor KUD Dr. Pavel Turner iz Frama v Sloveniji. Sopranistki Ajna Hasanbegović in Hana Salihović sta ob umetniškem sodelovanju Fuada Šetića zapeli arije W.A.Mozarta in G. Rossinija.
Učenci dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture iz Sarajeva so nastopili z recitalom,  posvečenem Francetu Prešernu.

Prešernov dan se praznuje v čast slovenske ustvarjalnosti in dediščine največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Praznujemo ga na obletnico pesnikove smrti in je osrednja proslava slovenske kulture, tako v Sloveniji kakor tudi v slovenskih društvih po svetu.

Slovensko društvo Cankar, Sarajevo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Tudi v Sarajevu so praznovali

/
V počastitev slovenske ustvarjalnosti in dediščine velikega…

Odprtje razstave Pot knjige

/
Osmi februar je slovenski kulturni praznik, dan, ko se spominjamo…

Nagrada in priznanje za mladi banjaluški Slovenki

/
Učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Slatine in Banjaluke…

Lego delavnica v Banjaluki

/
V soboto, 15. decembra, je bilo v Klubu narodnih manjšin v…