Tudi četrta generacija izseljencev govori slovensko


Avtor: adminkp Datum: 88 dni nazaj.


Učenju in skrbi za slovenski jezik med našimi rojaki v Argentini posvečajo veliko pozornosti, lahko slišite v oddaji Slovencem po svetu, ki je bila objavljena 22. februarja 2019 in jo lahko še vedno poslušate na strani Radio prvi.

Piedra, Buenos Aires. Foto: Hernán Piñera / Flickr

Več o vsebini:

V oddaji Slovencem po svetu bomo tokrat med drugim nekaj več pozornosti namenili učenju in skrbi za slovenski jezik med našimi rojaki v Argentini. Z učiteljico slovenskih korenin iz Buenos Airesa Julijo Furlan smo se pogovarjali o negovanju in ohranjanju slovenščine pri tretji in četrti generaciji mladih potomcev slovenskih izseljencev v argentinski prestolnici. Pred mikrofon smo povabili tudi Ivo Vidovič El Gharabavy, ki že nekaj let živi v Kairu. Sodeluje v slovenskem društvu Snežinka , ki deluje v Egiptu in združuje potomce slovenskih Aleksandrink, v društvo se vključujejo tudi nekateri slovenski podjetniki v Kairu , pa tudi nekaj prijateljev Slovenije, v okviru društva Snežinka pa deluje tudi tečaj slovenskega jezika. Gostja v oddaji pa bo tudi zdravnica iz Chicaga Ann Vrtovec, pripadnica tretje generacije slovenskih izseljencev v Ameriki, ki odkriva svoje slovenske korenine in je vse bolj povezana s Slovenijo in Primorsko, od koder izhaja njen rod.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo

Potovanje med Slovenci od Monoštra, Potrne, Gorice, Trsta do Reke

/
Teme oddaje Sotočja, 20. maja 2019: novo vodstvo ZSM, prvo…

Martino Beria s kolesom odkriva poti Slovenije

/
V oddaji Slovencem po svetu so se 17. maja 2019 najprej pomudili…

Slovenija brez meja, 16. maj 2019

/
V oddaji med drugim o tem, katera hrana naše rojake po svetu…

“Delo za slovensko manjšino ni delo, to je moje življenje”

/
Teme oddaje Sotočja, 13. maja 2019: Predsednik Zveze Slovencev…