Sotočja, 15. 5. 2017


Avtor: adminkp Datum: 345 dni nazaj.


Alexander Mann je rojak mlajše generacije z avstrijske Koroške, podjetnik in koordinator avstrijskega združenja start-upov za Južno Koroško. Kako je z zagonskimi podjetji v Avstriji in Sloveniji, kakšne so priložnosti za delovanje in razvoj, kako je s povezovanjem? O tem in večplastni identiteti mladih rojakov več v tokratni oddaji Sotočja na 1. programu Radia Slovenija.

Na Madžarskem živijo pripadniki 13 narodnih skupnosti, med njimi so tudi porabski Slovenci. Njihova zagovornica Erika Köles Kiss je predstavnike manjšin povabila v Porabje. Kako pa so druge narodne skupnosti zadovoljne z razmerami na Madžarskem in odnosom oblasti, lahko slišite v tokratni oddaji.

Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v KPD Slovenski dom Bazovica na Reki foto: Marjana Mirković

Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v KPD Slovenski dom Bazovica na Reki. Foto: Marjana Mirković

Rojaki na Reki letos praznujejo 70-letnico delovanja društva Bazovica. O pripravah na slovesno obeležitev jubileja več pove Vitomir Vitaz, koordinator za kulturne dejavnosti v društvu, zelo aktiven član Slovenskega doma že vse od otroštva.

Gostimo tržaško rojakinjo Saro Zupančič, ki je za magistrsko nalogo o večjezičnosti v operi Kačji pastir Pavleta Merkuja dobila 1. nagrado Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, ter se odpravimo v Benečijo, kjer so rojaki ponosni tudi na svoje ljudske godce in pevce. Zakaj?

Prisluhnite oddaji Sotočja na spletni strani Radio Prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Identiteta, travma, spomin

/
Iz oddaje Sotočja, objavljene 23. aprila 2018 na 1. programu…

Kaj pa tisti, ki se vrnejo nazaj?

/
Vsebina oddaje Slovencem po svetu, objavljene 20. aprila 2018…

Slovenija brez meja, 19. april 2018

/
V Vili Podrožnik so razglasili nagrajence 16. nagradnega natečaja…

Bolj kot vprašanje migrantov pomemben gospodarski razvoj

/
Vsebina oddaje Sotočja, objavljene 16. aprila 2018 na 1. programu…