Slovenski otroški zbor: ko družno zazveni več kot sto mladih grl


Avtor: adminkp Datum: 562 dni nazaj.


Slovenska glasba od romantičnih skladateljev Gustava Ipavca in Cirila Preglja, prek doajena slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška ob 80-letnici njegovega rojstva do stvaritev mlajše generacije slovenskih skladateljev Ambroža Čopija, Pavleta Dolenca in Andreja Makorja je skoraj ves teden odzvanjala iz otroških ust.

Že šestnajsto leto zapored so se namreč v tednu po koncu šolskega leta mladi pevci iz vse Slovenije zbrali v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani, kjer so na intenzivnih vajah pod vodstvom dirigentov Damijana Močnika in Nadje Janežič pripravili zanimiv in tehten program. S sobotnim koncertom v polni Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije se je končal projekt Slovenski otroški zbor 2017. Zbor je sestavljalo 112 odličnih pevcev iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva v starosti od 10 do 15 let.

Več na straneh Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija.

S sobotnim koncertom se je končala letošnja izvedba projekta Slovenski otroški zbor. Nastopili so otroci iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva.

S sobotnim koncertom se je končala letošnja izvedba projekta Slovenski otroški zbor. Nastopili so otroci iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva. Foto: Slovenski otroški zbor 2017/Matija Jager


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Tischlerjev nagrajenec Janko Zerzer

/
Domači kruh in skrb za skupnost Letošnji Tischlerjev nagrajenec…

65 let SKD Celovec – Z gledališčem se je začelo, s koncertom bodo slavili

/
Ravno v tisti občini, kjer je na Koroškem zbranih največ Slovencev,…

Tržaški Slovenci so nadgradnja matičnih

/
Slovenski knjižni sejem je gostil tudi Troje novih tržaških…

Spomini Miroslava Košute na 25 let v SSG

/
»To knjigo sem napisal zato, da se ohrani spomin na Slovensko…