Slovenija brez meja, 29. november 2018


Avtor: adminkp Datum: 144 dni nazaj.


18-letna Julija Cvetkovič iz mesta Brisbane je v okviru programa mednarodne mature kot edina avstralska srednješolka opravila tudi maturo iz slovenščine.

Julija je bila med lanskimi počitnicami v Ljubljani, izkoristila jih je za priprave na maturo iz slovenščine. Foto: Edita Žugelj

Julija se je s starši preselila v Avstralijo, ko je imela sedem let in je kljub novemu življenju ves čas ostala povezana z domovino in slovensko kulturo. V pogovoru mi je zaupala, kako so potekale priprave na maturo in kakšni so njeni načrti za prihodnost.

V nadaljevanju oddaje pa govorimo o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Hrvaško, na katerega na srečo ne vpliva politično plimovanje med državama: dr. Saša Muminović, predsednik Slovensko-hrvaškega poslovnega kluba, predstavi delovanje in cilje kluba, Janja Starc iz Območne Obrtno-podjetniške zbornice Krško pa osvetli povezave med slovenskimi in hrvaškimi obrtniki ter podjetniki. Med drugim pa tudi izveste, zakaj Janja hodi na srečanja Kluba vražjih Slovenk v Zagrebu.

Zvočni posnetek je objavljen na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo

Odlikovani za svojo skrb za Slovence v sosednjih državah

/
Vsebina oddaje Sotočja, ki je bila predvajana na 1. programu…

Učiteljice in učitelji slovenščine na tujem predstavljajo svoje zgodbe

/
Vsebina oddaje Slovencem po svetu, 12. aprila 2019: Mojca…

Slovenija brez meja, 11. april 2019

/
V oddaji Radia Veseljak tokrat v pogovorih z domačini predstavljajo…

Kako spodbuditi rojake za kandidiranje na volitvah?

/
Povzetek vsebine oddaje Sotočja, 8. aprila 2019: manjšinske…