Slovenija brez meja, 29. november 2018


Avtor: adminkp Datum: 79 dni nazaj.


18-letna Julija Cvetkovič iz mesta Brisbane je v okviru programa mednarodne mature kot edina avstralska srednješolka opravila tudi maturo iz slovenščine.

Julija je bila med lanskimi počitnicami v Ljubljani, izkoristila jih je za priprave na maturo iz slovenščine. Foto: Edita Žugelj

Julija se je s starši preselila v Avstralijo, ko je imela sedem let in je kljub novemu življenju ves čas ostala povezana z domovino in slovensko kulturo. V pogovoru mi je zaupala, kako so potekale priprave na maturo in kakšni so njeni načrti za prihodnost.

V nadaljevanju oddaje pa govorimo o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Hrvaško, na katerega na srečo ne vpliva politično plimovanje med državama: dr. Saša Muminović, predsednik Slovensko-hrvaškega poslovnega kluba, predstavi delovanje in cilje kluba, Janja Starc iz Območne Obrtno-podjetniške zbornice Krško pa osvetli povezave med slovenskimi in hrvaškimi obrtniki ter podjetniki. Med drugim pa tudi izveste, zakaj Janja hodi na srečanja Kluba vražjih Slovenk v Zagrebu.

Zvočni posnetek je objavljen na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 14. februar 2019

/
Katarina Pajnič, ki se je pred leti preselila na avstrijsko…

Kultura – vir identitete

/
Iz oddaje Sotočja, 11. februarja 2019: Florjan Lipuš kritičen…

Praznik kulture praznujemo Slovenci po vsem svetu

/
Oddaja Slovencem po svetu je bila v luči slovenskega kulturnega…

Slovenija brez meja, 7. februar 2019

/
Na seminarju za učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih…