Slovenija brez meja, 20. december 2018


Avtor: adminkp Datum: 27 dni nazaj.


Mladi slovenski arhitekt in chocolatier Blaž Koprivec je študiral in delal na Danskem, Škotskem ter v Dubaju, obredel pa je še precej drugih držav sveta.

Arhitekt in chocolatier Blaž Koprivec je študiral in delal v tujini. Foto: Edita Žugelj

Od doma se je odpravil že 19-leten, ko je dobil priložnost za študij arhitekture na Danskem. Kot pravi, je bilo na začetku učenje danščine zanj kar velik izziv, a se je vsak dan sproti učil, kjerkoli je že bil – od ljudi na avtobusu, od sošolcev in profesorjev, veliko tudi s televizije … in tako so iz posameznih besed začeli nastajati stavki.

Kot mi je še zaupal, so ga tamkajšnje študijske in delovne navade oblikovale v drugačnega človeka. Pravi, da se po vrnitvi v Slovenijo včasih čudno počuti, saj razmišlja in dela drugače kot večina tu živečih rojakov. V domovini pogreša večjo odprtost, raznolikost kultur, odkrite pogovore in odprt način razmišljanja, več poguma za nove stvari, sprejemanje drugačnosti.

V oddaji, ki jo lahko poslušate na strani Radio Veseljak, še izveste, zakaj in kako se je arhitekt Blaž v tujini izučil tudi za chocolatierja.

Edita Žugelj


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Živahno kulturno delovanje tudi v 2019

/
Poudarki oddaje Sotočja, 14. januarja 2019: kakšni so letošnji…

Slovenci v Argentini so si ogledali Kerigmo

/
Škofjeloškemu pasijonu podobno predstavo bomo morda lahko…

Slovenija brez meja, 10. januar 2019

/
V oddaji gostimo Kasildo Bedenk iz Gradca na avstrijskem Koroškem…

Menjava generacij

/
Leto 2019 prinaša zamenjave na mestih predsednikov dveh krovnih…