Slovenija brez meja, 12. julij 2018


Avtor: adminkp Datum: 4 dni nazaj.


V iskanju boljšega življenja so se pred desetletji odpravili po svetu. V oddaji prisluhnite pripovedim Tonice in Jožeta Simičaka, Cvetke Javernik ter Ane Sodič.

Tonica in Jože Simičak iz ZDA, Cvetka Javernik iz Nemčije ter Ana Sodič s partnerjem Claudom iz Francije Foto: Edita Žugelj

Tonica in Jože Simičak iz Clevelanda domovino pogosto obiskujeta. Letos sta zaradi srečanja Dobrodošli doma v Slovenijo prišla nekoliko prej. Povedala sta zanimivo zgodbo o tem, kako sta se spoznala, se poročila in z majhnima otrokoma odšla v Ameriko.

Cvetka Javernik je predsednica Slovenskega kulturnega in športnega društva Drava Augsburg, ki bo prihodnje leto praznovalo 40-letnico. V Nemčiji živi že 50 let, domotožje pa blaži s pisanjem poezije in pogostimi obiski domovine.

Ana Sodič je Slovenijo zapustila pred 51 leti, ko je šla za možem v Francijo. 40 let je živela v Parizu, potem na obali Atlantika, danes pa z novim partnerjem uživa na Azurni obali.

Oddajo lahko poslušate preko strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Družbena omrežja lahko tudi povezujejo

/
Iz oddaje Slovencem po svetu, ki je bila na 1. programu Radia…

Slovenija brez meja, 12. julij 2018

/
V iskanju boljšega življenja so se pred desetletji odpravili…

Kaj lahko storimo za Slovence po svetu?

/
V oddaji "Pogovor o ..." na Radiu Ognjišče sta 1. julija 2018…

30 let dela na področju kulture za boljše sobivanje

/
Minulo soboto so v Potrni (Laafeldu) v Pavlovi hiši slavili…