Slovenec, ki ga je zanimanje za gozdove pripeljalo na Sever Evrope


Avtor: adminkp Datum: 12 dni nazaj.


V oddaji Slovencem po svetu (7. avgusta 2018) prepletamo dogodke in zgodbe, povezane s slovenskimi rojaki v Evropi, Ameriki in Avstraliji. Predstavljamo zgodbo namestnika direktorja Evropskega inštituta za gozdove dr. Roberta Mavsarja , ki že več let živi in dela na Finskem, njegova izseljenska zgodba pa se je pred več kot desetletjem začela v Španiji.

Foto: Andy Rothwell / Flickr

Predstavljamo tudi literarno ustvarjanje slovenske pisateljice in pesnice Cilke Žagar , ki že več kot pol stoletja živi v Avstraliji , v mestecu Lightning Ridge, kjer kopljejo črne opale. Iz tega okolja je nemalokrat črpala tudi snov za svoje pisanje. Pred nekaj dnevi je v Sloveniji predstavila svojo novo pesniško zbirko z naslovom Od tu do tja, nikjer doma.

Potujemo tudi v Malago, kjer tam živeči rojaki ta konec tedna pripravljajo Prvo srečanje Slovencev v tem delu Španije, pogovarjali pa smo se tudi s Slovenko iz ameriškega Seattla, doktorico Nives Dolšak, ki je profesorica na Šoli za morske in okoljske problematike Univerze v Washingtonu, področje njenega raziskovanja pa so javne politike, okoljsko pravo in podnebne razmere.

Vse to lahko slišite prek povezave na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 20. september 2018

/
Prioritete novega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu…

Z javnim opozarjanjem proti nazadovanju v družbi

/
V oddaji Sotočja, 17. septembra 2018: od skrb zbujajočih razmer…

Biti doma povsod in hkrati nikjer

/
Oddajo Slovencem po svetu so na 1. programu Radia Slovenija tokrat…

Slovenija brez meja, 13. september 2018

/
V tokratni oddaji so pozornost namenili okrogli mizi v organizaciji…