Seminar za učiteljice in učitelje slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav


Avtor: adminkp Datum: 73 dni nazaj.


Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport bosta v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo tudi v letu 2019 v Sloveniji pripravila in financirala strokovno izpopolnjevanje za učiteljice in učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav. Seminar bo potekal v času od 23. januarja do 1. februarja 2019. Predvideno število vseh udeležencev je od 15 do 20 oseb. Program seminarja bo določen naknadno.

Izpolnjen obrazec lahko kandidati pošljejo na naslov: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Erjavčeva 15, 1000 Ljubljana, Slovenija.
Prijavo lahko pošljejo tudi samo v elektronski obliki oz. skenirano na naslov: urad.slovenci@gov.si ali suzana.martinez@gov.si. Prosimo, da so podatki v prijavi točni in popolni.

Rok za prijavo je 15. oktober 2018. Prednost imajo kandidati, ki se tovrstnega seminarja še niso udeležili.

Učiteljice slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav.

Učiteljice slovenščine in drugih predmetov v slovenščini iz čezoceanskih držav na seminarju leta 2017.

Od udeležencev seminarja se pričakuje, da bodo po zaključku seminarja poučevali v sobotni oz. nedeljski šoli še najmanj dve leti oz. aktivno delovali v slovenskem združenju. Prav tako se pričakuje njihova aktivna udeležba ves čas trajanja seminarja.

Financerja bosta udeležencem krila 85% cene letalske vozovnice v ekonomskem razredu ter nastanitev in druge stroške povezane s seminarjem v Sloveniji. Letalske vozovnice si udeleženci priskrbijo sami, Urad pa jim bo denarna sredstva za kritje potnih stroškov povrnil po zaključku seminarja na podlagi predloženega računa oz. kopije letalske vozovnice (natančna navodila bodo udeleženci prejeli po potrditvi njihove prijave oz. udeležbe).

Prijavnica


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

SSO bo še naprej vodil Bandelj

/
Svet slovenskih organizacij (SSO), ki je ena od krovnih organizacij…

Po tržaških sledeh Ivana Cankarja

/
Kako bi se Ivan Cankar odzval na popoldan, ki so ga v torek priredili…

Malčki v Križu posadili kostanj

/
Učenci osnovne šole Alberta Sirka so posadili kostanj pred…

Porabje, 6. december 2018

/
V Monoštru je izšla 49. letošnja številka tednika Slovencev…