Razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018


Avtor: adminkp Datum: 124 dni nazaj.


IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno interesnimi organizacijami 3. oktobra 2018 objavila razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2018. Nagrado podeljujejo desetič zapored.

Z razpisom HORUS želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti, tj. odgovornosti za vplive na ljudi in naravo.

V letu 2018 v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 objavljajo naslednje razpise:

A. Za pravne osebe – mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja, s.p. ter druge organizacije (PRIJAVNINA):
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 za celotno organizacijo – NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti)
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 za projekt – PRIZNANJE ZA PROJEKT (sodelovanje gospodarstvo, šolstvo, mladi)
B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI):

• Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 – POSEBNA PRIZNANJA:

  • Slovenci v zamejstvu in po svetu (v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu)
  • Splošno
  • Novinar/ka

Za nagrado HORUS 2018 se lahko potegujejo podjetja (mikro in s.p., majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja) ter zavodi. Sodelujejo lahko pravne osebe, ki se zavedajo družbene odgovornosti – poštenosti preko meja predpisov in odgovornosti do družbe za svoja dejanja – na različnih področjih svojega delovanja: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov organizacije ter pri razvoju izdelkov in storitev, in jo vključujejo v svoje strateško vodenje ter poslovanje. Vprašalnik za strateško celovitost pravne osebe je prilagojen smernicam Standarda družbene odgovornosti ISO 26000 in drugim orodjem na področju družbene odgovornosti. Podjetje ali zavod si z izpolnitvijo vprašalnika lahko analizira stanje in oblikuje svojo strategijo družbene odgovornosti za v prihodnje. V kategoriji fizične osebe sodelujejo posamezniki in prejmejo posebna priznanja.

Več podatkov in prijavnice dobite na strani www.horus.si.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Porabje, 14. februar 2019

/
Izšla je 7. letošnja številka tednika Slovencev na Madžarskem.…

Sprejem slovenskih dijakinj iz Srbije

/
Minister Peter J. Česnik in državna sekretarka Olga Belec,…

"Lahko dokažemo, da smo se iz zgodovine nekaj naučili"

/
O bilančnih utrinkih s predsednikom ZSO Marjanom Sturmom Na…