Razpis za Mladinsko poletno šolo 2016


Avtor: slovenci Datum: 1171 dni nazaj.


Na Centru za slovenščino kot drugi/tuji jezik Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani letos že enajsto leto organizirajo Mladinsko poletno šolo slovenskega jezika za mladostnike od 13 do 17 let. Tečaj se začne v ponedeljek, 27. 6. 2016, in konča v petek, 8. 7. 2016. Prihod udeležencev Mladinske poletne šole je predviden že v nedeljo, 26. 6. 2016, ko se bomo ob 19.00 s starši oz. spremljevalci tečajnikov srečali na informativnem sestanku.

IMG_5255-urejena-1024x552

Pouk bo potekal vsak dan od 9.00 do 12.30 na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana na Kardeljevi ploščadi 16 v Ljubljani, ki je v bližini Dijaškega doma Bežigrad. Obsegal bo 4 šolske ure (po 45 minut) na dan oz. 20 ur na teden. Prvi dan tečaja bomo udeležence glede na njihovo predznanje slovenščine razporedili v ustrezne skupine, v katerih bo od 8 do 12 učencev. Pri pouku bodo učenci razvijali vse štiri jezikovne spretnosti: govorjenje, pisanje, branje in poslušanje. Poučevali jih bodo izkušeni lektorji Univerze v Ljubljani.

Popoldne in med vikendom bodo za vas orga­nizirane različne kulturne, športne in zabavne dejavnosti ter izleti (glej spremljevalni program). Pri tem vas bodo spremljali asistenti in asistentke Mladin­ske poletne šole.

Šolnina za tečaj znaša 540 €. Tečaj je treba v celoti plačati najkasneje do 21. 6. 2016. Ko bodo prejeli prijavnico, vam bodo po elektronski pošti poslali račun. Po prejetju potrdila o plačilu vam bodo poslali sprejemno pismo in informativno gradivo o prihodu v mladinsko poletno šolo.

Več informacij o tečaju, namestitvi, štipendijah, ... lahko najdete TUKAJ.

Vir: Center za slovenščino kot drugi tuji jezik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo

Ker tega niso imeli v Sloveniji, so šli v svet

/
Pripravili smo izbor najbolj deljenih zgodb Slovencev v tujini…

Malčki v Križu posadili kostanj

/
Učenci osnovne šole Alberta Sirka so posadili kostanj pred…

Kresovčki ponesli slovensko pesem v Srbijo

/
Člani otroške skupine Folklornega društva Kres smo se v organizaciji…
Slovenski dom KPD Bazovica. Foto: Davor Lonzarič

3. srečanje mreže Alpe Jadran (MAJ)

/
7. in 8. septembra 2018 bo na Reki 3. srečanje Mreže Alpe Jadran…