Prioritete novega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu


Avtor: adminkp Datum: 14 dni nazaj.


Iz vsebine oddaje Slovencem po svetu, ki je bila objavljena 5. oktobra 2018:

tudi tokrat v oddaji prepletamo dogodke in zgodbe, povezane s slovenskimi rojaki v tujini. Pred radijski mikrofon smo povabili novega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Petra Česnika, ki je predstavil prioritete dela na področju Slovencev po svetu, med drugim je tudi poudaril , da si bo prizadeval za vključevanje in privabljanje v domovino mladih slovenskih korenin, predvsem pa se bo osredotočil na območje bivše Jugoslavije.

Bled. Foto: flickr

Ta teden se je začelo novo študijsko leto , tudi za študente na nekaterih Univerzah v tujini. Tako so sedli v predavalnice tudi študentje univerze v bosansko hercegovski prestolnici Sarajevu, kjer deluje slovenski lektorat in poteka študij slovenščine. Ob začetku študijskega leta smo se pogovarjali z lektorjem slovenščine na sarajevski univerzi Pavlom Ocepkom. V oddaji pa se podajamo tudi na področje zborovske kulture in predstavljamo projekt zborovodkinje iz Argentine Lučke Kralj Jerman o združenem pevskem zboru iz Slovenije , zamejstva in zdomstva, ki prav te dni s slovansko sakralno glasbo nastopa v Sloveniji in zamejstvu.

Vse to lahko poslušate na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 18. oktober 2018

/
Prisluhnite članoma SD Cankar Sarajevo - Sandri Lamberšek Andrejević…

Novi časi in novi izzivi

/
15. oktobra 2018 v oddaji Sotočja: od srečanja slovenskih društev…

Slovenka iz Ria de Jeneira, ki je posnela film o slovenskem dedku

/
V oddaji Slovencem na svetu tudi tokrat prepletajo dogodke in…

Slovenija brez meja, 11. oktober 2018

/
Na Radiu Veseljak so predstavili Slovensko skupnost Tuzla, ki…