Poletna šola slovenščine


Avtor: adminkp Datum: 215 dni nazaj.


Zavod RS za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti bosta od 29. julija do 10. avgusta 2018 v domu Soča v Tolminu organizirala Poletno šolo slovenščine za mlade slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Pokrovitelj in financer poletne šole je Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Šole se bo letos udeležilo 50 otrok in mladostnikov iz 15 držav. Največ jih prihaja iz prostora nekdanje Jugoslavije – iz Bosne in Hercegovine, Srbije in s Hrvaške, pa tudi iz Italije, Velike Britanije in Kanade. V dopoldanskem času se udeleženci glede na starost in predznanje v 5 skupinah učijo slovenščino in se seznanjajo z našo kulturno dediščino. Ob popoldnevih in med vikendom pa organiziramo izlete ter ustvarjalne, športne in druge dejavnosti, ob katerih se mladi iz tujine družijo in povezujejo z učenci iz Slovenije, ki so poleti na aktivnih počitnicah v CŠOD v Tolminu.

Šolo bomo pričeli 29. julija z uvodnim srečanjem za udeležence in njihove starše, zaključili pa 10. avgusta s kulturnim programom in podelitvijo potrdil udeležencem.

Več informacij: https://www.zrss.si/sticisce/poletna-sola-slovenscine/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Porabje, 14. februar 2019

/
Izšla je 7. letošnja številka tednika Slovencev na Madžarskem.…

Sprejem slovenskih dijakinj iz Srbije

/
Minister Peter J. Česnik in državna sekretarka Olga Belec,…

"Lahko dokažemo, da smo se iz zgodovine nekaj naučili"

/
O bilančnih utrinkih s predsednikom ZSO Marjanom Sturmom Na…