Obisk pri slovenski skupnosti v Združenem kraljestvu


Avtor: adminkp Datum: 72 dni nazaj.


Dne, 1. julija 2018, je v Oxfordu potekalo srečanje Britansko-slovenskega društva - British Slovene Society (BSS), ki letos praznuje 25. letnico svojega obstoja. Za trud in požrtvovalnost pri ohranjanju slovenske kulturne dediščine in za spodbujanje ter negovanje sodelovanja med Veliko Britanijo in Slovenijo je februarja letos prejelo posebno priznanje Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Skupinska fotografija pred slovenskim kozolcem v Oxford Harcourt Arboretum, Foto: Veleposlaništvo RS v Londonu

Tradicionalnega poletnega srečanja sta se v imenu ministra Gorazda Žmavca udeležila Primož Ilešič, sekretar in Jelena Malnar, podsekretarka na uradu. Primož Ilešič je v imenu ministra pozdravil vse prisotne, še posebej pa nekdanjega veleposlanika ZK v Sloveniji in sedanjega predsednika Britansko-slovenskega društva Davida Lloyda, Njegovo ekscelenco veleposlanika RS v ZK Tadeja Rupla, Evelino Ferrar, zaslužno članico društva BSS in gospo Jasno Mayer, vodjo slovenskega pevskega zbora Gallus Aeternus.

Slovenski pevski zbor Gallus Aeternus, Foto: Veleposlaništvo RS v Londonu

V okviru obiska sta se predstavnika urada srečala tudi z veleposlanikom RS v ZK Tadejem Ruplom, kjer je pogovor tekel o slovenski skupnosti v Združenem kraljestvu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Kultni Laibach na Nišvilu navdušil občinstvo 

/
Na območju bivše Jugoslavije je bil Laibach prvi v marsičem.…

Srečanje nogometnih navdušencev iz štirih držav

/
V soboto, 29. septembra 2018, bo v Pliberku na Koroškem, natančneje…

Ni razlik med matico in zamejstvom

/
Odprtje razstave Tržaške Slovenke v atriju Znanstvenoraziskovalnega…

Maurizio Martina obiskal Narodni dom

/
Ob 80. obletnici razglasitve rasnih zakonov je obiskal Trst tudi…