Na Livških Ravnah 22. tabor slovenskih otrok po svetu


Avtor: adminkp Datum: 11 dni nazaj.


Vsebina oddaje Slovencem po svetu, 3. avgusta 2018:

V teh vročih poletnih dneh veliko otrok in mladostnikov uživa v počitniških dogodivščinah tudi na katerem izmed poletnih taborov, ki se v tem času vrstijo po vsej Sloveniji. Eden izmed njih je tudi 22. Tabor slovenskih otrok po svetu ,ki ga organizira Svetovni slovenski kongres in te dni poteka na Livških Ravnah nad Kobaridom. Letos se je zbralo približno 45 mladih rojakov iz tujine, ki se poleg različnih počitniških dejavnosti, učijo tudi slovenščino. Sicer pa smo nekaj utripa in počitniškega vzdušja s tabora na Kobariškem zabeležili tudi v oddaji.

Foto: wikipedia

Potujemo tudi na Japonsko , kamor je pot pred časom odpeljala tudi doktorico okoljskih znanosti Vesno Lavtižar, ki so jo Japonci kmalu po prihodu v deželo vzhajajočega sonca preimenovali v Haruko. Vesna Lavtižar Haruko biva in dela v mestu Kobe in tam je postala tudi ambasadorka tega mesta.

Pogovarjali smo se tudi z Janezom Štirnom iz Argentine, ki že več desetletij živi v Mendozi in je že od ustanovitve tudi član tamkajšnjega slovenskega pevskega zbora. Kot rad poudari, je na pevske vaje vedno zelo rad prihajal in v 65. ih letih ni nikoli manjkal. Je tudi strasten čebelar, ljubezen do čebelarjenja pa je nanj prenesel njegov oče.

Posnetek najdete na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 16. avgust 2018

/
Gostje oddaje so slovenski veleposlanik v Nemčiji Franc But,…

Z našimi rojaki z vroče Portugalske na Sever Evrope in v osrčje Bavarske

/
Vsebina oddaje Slovencem po svetu, ki je bila na 1. programu…

Slovenija brez meja, 9. avgust 2018

/
Avtorica oddaje Edita Žugelj je obiskala poletno jezikovno šolo…

30.srečanje romarjev iz Slovenije, zamejstva in izseljenstva na Svetih Višarjah

/
V tokratni oddaji Sotočja boste med drugim prisluhnili reportažnemu…