Lego delavnica v Banjaluki


Avtor: adminkp Datum: 29 dni nazaj.


V soboto, 15. decembra, je bilo v Klubu narodnih manjšin v Banjaluki vse dopoldne živahno in ustvarjalno. Luana Malec in Urška Bonin, knjižničarki iz Knjižnice Srečka Vilharja Koper, sta pripravili lego delavnico. Izvedli sta jo s pomočjo didaktičnega pripomočka LegoStoryStarter, izdelka programa LEGO Education, ki je oblikovan tako, da pri otrocih razvija veščine govora, poslušanja, branja, pisanja in nekatera področja računalništva. Didaktični komplet vsebuje aplikacijo za vnašanje teksta in oblikovanje zgodb.

Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je pritegnilo tako najmlajše kot tudi starejše. Pripravili smo tri izvedbe: za osnovnošolce, srednješolce in odrasle. Vsi so imeli isto nalogo: Urška jim je povedala začetek legende o Zlatorogu, udeleženci pa so morali s pomočjo lego kock sestaviti prizore, ki sledijo. Prizore so fotografirali in oblikovali v zgodbo. Vsaka skupina je predstavila svoje delo, uživali smo ob zanimivih predstavitvah in izvirnih zamislih. Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost. V Sloveniji jo izvajajo številne knjižnice in šole. Lego delavnica v Banjaluki je bila dobrodošla popestritev pouka, učenci so imeli priložnost pokazati svoje znanje jezika in bogato domišljijo.

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Lego delavnica v Banjaluki

/
V soboto, 15. decembra, je bilo v Klubu narodnih manjšin v…

Dedek Mraz in Božiček skupaj obdarovala banjaluške otroke

/
Decembra je čas za razmislek, kaj smo to leto doživeli, pa…

Knjižnica – vesolje zakladov

/
Društvo Triglav Banjaluka že več let sodeluje s knjižnico…

V Zenici razstava Nematerialna kulturna dediščina Slovenije

/
V organizaciji Velposlaništva Republike Slovenije v Sarajevu…