Festival potujočih knjižnic Slovenije


Avtor: adminkp Datum: 94 dni nazaj.


25. in 26. maja bo v Postojni oziroma Pivki Festival in strokovno posvetovanje potujočih knjižnic Slovenije. Te so pomembne tudi za širjenje kulturne in jezikovne identitete v naših zamejskih skupnostih, ki jih obiskujejo.

O tem bodo govorili tudi na strokovnem posvetovanju, ki bo v petek, 25. maja, v Postojni. Tema prispevka državne sekretarke na USZS, dr. Aleksandre Pivec, bo "Podpora slovenski avtohtoni narodnostni manjšinski skupnosti pri ohranjanju in krepitvi slovenske kulturne in jezikovne identitete s sodelovanjem z obmejnimi knjižnicami in bibliobusi". O obiskih avtobusov s knjigami v sosednjih državah bodo govorili tudi Jana Balažic iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Rene Mišak iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, Matej Blažko in Emanuela Blažko Kalin iz Goriške knjižnice Franceta Bevka ter Luka Mežan iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Udeležence posveta bodo povabili na obisk Postojnske jame in Parka vojaške zgodovine v Pivki.

Več o dogodku na strani  http://ebook.creativelabdevelop.eu/ZBDS/2018/index.html#p=1, kjer dobite tudi prijavnico.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

V Torontu bodo 8. septembra popisovali slovenske običaje

/
Raziskovalka Andreja Bezjak začenja izvajati svoj projekt "Dokumentiranje…
"Če bi mi nekdo ponudil konkurenčno in urejeno delovno okolje, predvsem pa možnost za razvoj v Sloveniji, se jutri vrnem domov," pravi Slovenka, zaposlena pri Ernest and Young.

Slovenka, ki je v New Yorku našla sanjsko življenje

/
Slovenska ekonomistka Lina Dmitrović je svojo kariero in življenje…

17. nagradni natečaj UVZS

/
Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja XVII.…