Dokler plešeš, si še živ!


Avtor: adminkp Datum: 26 dni nazaj.


Poudarki oddaje Sotočja, objavljene 21. januarja 2019: koncert rock skupine Bališ v Šentjanžu v Rožu, projekt Eduka 2 za boljše čezmejno sodelovanje izobraževalnih ustanov, Valentina Novak o motivaciji porabskih šolarjev za pouk slovenščine.

Bališ v K&K centru v Šentjanžu v Rožu. Foto: Mateja Železnikar

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.

Več o vsebini:

Slovenska koroška rock skupina Bališ je po sedmih letih izdala nov album z naslovom 11 stopinj. Kaj pomeni naslov in s čim se člani skupine, nastale pred skoraj 20 leti, predstavljajo tokrat? Kakšen je odziv publike? Tudi o tem več v pogovoru z Bališ.

Eden od projektov v okviru čezmejnega sodelovanja Slovenije in Italije je projekt Eduka 2. Z njim naj bi spodbudili čezmejno sodelovanja med šolami, univerzami, raziskovalnimi centri ter ustanovami narodnih in jezikovnih manjšin. Kaj to konkretno pomeni, preverjamo v tokratni oddaji.

V Benečiji obiščemo brata Zuanella, Boža in Pasqualeja, duhovnika, ki jesen življenja skupaj preživljata v vasici Matajur.

Gostimo pa tudi Valentino Novak, učiteljico – asistentko, ki poučuje slovenščino v Porabju, na dvojezični osnovni šoli na Gornjem Seniku. Mladi nimajo motivacije za učenje slovenščine, ugotavlja. Da bi jih spodbudila in povečala zanimanje za slovenski jezik, je ustanovila gledališki krožek.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Slovenija brez meja, 14. februar 2019

/
Katarina Pajnič, ki se je pred leti preselila na avstrijsko…

Kultura – vir identitete

/
Iz oddaje Sotočja, 11. februarja 2019: Florjan Lipuš kritičen…

Praznik kulture praznujemo Slovenci po vsem svetu

/
Oddaja Slovencem po svetu je bila v luči slovenskega kulturnega…

Slovenija brez meja, 7. februar 2019

/
Na seminarju za učitelje sobotnih šol slovenščine in drugih…