Bralna značka v Pragi


Avtor: adminkp Datum: 237 dni nazaj.


V torek, 10. aprila so se učenci in njihovi starši v okviru dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi srečali s predstavnico Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS gospo Tilko Jamnik na bralni delavnici. Dopolnilni pouk slovenščine v Pragi redno obiskuje deset otrok v starosti od 5 do 11 let. Srečujemo se ob torkih popoldne v dveh starostno ločenih skupinah. Ob pouku poteka tudi knjižna izposoja in posebej mlajši otroci si redno izposojajo knjige s šolskih knjižnih polic, ki se v zadnjih letih s podporo Slovenskega veleposlaništva v Pragi, Društva Bralna značka Slovenije -ZPMS in Javne agencije za knjigo Republike Slovenije postopoma širijo.

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi s Tilko Jamnik iz Društva Bralna značka Slovenije.

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi s starši in Tilko Jamnik iz Društva Bralna značka Slovenije.

Gospa Tilka Jamnik nam je predstavila izbor kvalitetne otroške in mladinske literature, ki je izšla v minulem letu. Otroci in njihovi starši so med predstavljenimi knjigami izbrali tisto, katere predstavitev se jim je zdela zanimiva, se z njo pobliže seznanili in svoje poglede nanjo predstavili še ostalim članom skupine. Mlajša skupina je ob tem reševala še naloge iz Cicibana, starejši učenci pa so v Igrarijah sestavljali pesmi. Popoldne je vsem udeležencem srečanja poteklo v prijetnem in delovnem razpoloženju.

Gostovanje je omogočilo Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS in Slovensko društvo Jožeta Plečnika v Pragi s finančno podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu RS.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

SSO bo še naprej vodil Bandelj

/
Svet slovenskih organizacij (SSO), ki je ena od krovnih organizacij…

Po tržaških sledeh Ivana Cankarja

/
Kako bi se Ivan Cankar odzval na popoldan, ki so ga v torek priredili…

Malčki v Križu posadili kostanj

/
Učenci osnovne šole Alberta Sirka so posadili kostanj pred…

Porabje, 6. december 2018

/
V Monoštru je izšla 49. letošnja številka tednika Slovencev…