Barcolana vse bolj slovenska


Avtor: adminkp Datum: 72 dni nazaj.


V prostorih Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra v Ljubljani je včeraj, v torek, 12. septembra 2017, potekala predstavitev 49. izvedbe Barcolane, s posebnim poudarkom na predstavitvi pestrega, slovensko obarvanega programa.

Igor Filipčič, Ivan Peterlin, Mitja Gialuz in Evgen Ban v Ljubljani

Igor Filipčič, Ivan Peterlin, Mitja Gialuz in Evgen Ban v Ljubljani

O letošnjem najverjetneje osrednjem jadralskem dogodku v Evropi, ki bo trajal od 29. septembra vse do 8. oktobra, so spregovorili predsednik organizacijskega odbora Barcolane in jadralnega kluba Società velica Barcola e Grignano Mitja Gialuz, predstavnik slovenskega tržaškega pomorskega kluba (TPK) Sirena Igor Filipčič, predsednik Združenja slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) Ivan Peterlin in tajnik ZSŠDI Evgen Ban, ki se je tokrat predstavil tudi v vlogi prevajalca ter povezovalca srečanja. Gialuz je uvodoma poudaril, da z velikim veseljem predstavlja regato v Sloveniji, "saj tudi Barcolana ni zgolj regata Trsta ampak celotnega Tržaškega zaliva, od Pirana pa do Gradeža". V nadaljevanju je izpostavil, da poleg soorganizacije, kjer sodeluje tudi TPK Sirena, tudi slovenske posadke predstavljajo pomemben del te regate, saj se te vsako leto udeleži med sto in sto petdeset slovenskih posadk. Filipčič je predstavil tehnične podrobnosti letošnje regate Go to Barcolana, Peterlin in Ban sta v nadaljevanju predstavila še pester kulturno- športni program, ki bo spremljal letošnjo Barcolano.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

MePZ Lojze Bratuž na Cecilijanki 2016.

59. revija pevskih zborov Cecilijanka 2017

/
V soboto in nedeljo, 18. in 19. novembra 2017, je v Kulturnem…

V Milanu nastaja Slovenski poslovni klub

/
V Milanu nastaja novo društvo - Slovenski poslovni klub. Za…
Strokovni sodelavec za gledališko dejavnost JSKD Matjaž Šmalc je podelil priznanje za najboljšo predstavo predstavnikoma Prosvetnega društva Štandrež. (Foto: GrupA)

Zamejsko društvo osvojilo občinstvo

/
S podelitvijo nagrade za najboljšo predstavo po izboru gledalcev…