18. Primorski kulturni dnevi na Koroškem


Avtor: adminkp Datum: 62 dni nazaj.


V organizaciji Zveze slovenske katoliške prosvete iz Gorice, Slovenske prosvete iz Trsta, Krščanske kulturne zveze iz Celovca, Slovenskega kulturnega središča Planika iz Ukev in Združenja Don Mario Černet iz Žabnic, bodo od 20. do 28. oktobra na Koroškem 18. Primorski kulturni dnevi.

Kulturne skupine iz Primorske se bodo, v raznih krajih Koroške, predstavile z vrsto pobud in prireditev. Spored v PDF obliki: Primorski dnevi 2017

Kulturna izmenjava med Koroško in Primorsko se je začela leta 1983, ko so predstavniki ZSKP iz Gorice, Slovenske prosvete iz Trsta ter Krščanske kulturne zveze iz Celovca na srečanju v Ukvah sklenili redno kulturno izmenjavo vsako leto sredi oktobra, izmenično na Primorskem in na Koroškem. Poleg Gorice in Trsta so vključili tudi Ukve. V okviru prireditvenega cikla gostujejo na Koroškem oz. Primorskem posamezniki in skupine in pokažejo prerez svojega kulturnega delovanja. Vključujejo pa tudi srečanja političnih organizacij, kjer razpravljajo o aktualnih vprašanjih in problemih zamejstva. Dejansko so te prireditve pomemben prispevek k skupnemu slovenskemu kulturnemu prostoru in krepijo vezi med rojaki, ki živijo izven matične domovine.

Zveza slovenske katoliške prosvete


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija. Digitalna verzija je brezplačna (12 številk), pri tiskani verziji (4 številke) pa krijete stroške poštnine (12 € Slovenija, 20 € tujina). Naročite brezplačno verzijo

Janko Malle

Upanje na olajšave pri prošnjah

/
Slovenska društva in organizacije do 12. januarja lahko zaprosijo…

Tri slovenske gimnazije sodelujejo

/
Projekt programa Erasmus+ „SLAVIT (SLovenija, AVstrija, ITalija)…
Bliža se tudi praznik slovenskega gledališča, ki ga vsakič 8. decembra priredi KKZ. Začelo se je leta 1962 z Miklovo Zalo, tokrat pa bo v celovškem mestnem gledališču na sporedu muzikal Vesna, nastal po kultnem slovenskem filmu.

Pismo iz Celovca

/
Bliža se stoletnica koroškega plebiscita in ob tem jubileju…
Športniki in športni delavci, ki so se udeležili novinarske konference v Ljubljani.

Zamejski šport presega okvire

/
Slovenski športniki v sosednjih državah so letos dosegli številne…